.

nedjelja, 23. listopada 2016.

CHERRY KREMPITA

2


Od dva recepta nastao je treci. Brzo, osvjezavajuce, nepeceno, kremasto. Poklon mom bivsem radnom kolegi

Sastojci
petit keksi
CRVENI FIL:
250 g Otkošćenih višanja
7 žlica Šećera ( kristal)
4 dl vode
7 žlica Pšenične krupice (griza) Podravka
ŽUTI FIL:
3 jaja
10 dkg Šećera ( kristal)
2 žlice Glatkog brašna Podravka
1 vrećica Pudinga vanilin Dolcela
7 dl mlijeka

Priprema
1.
Na dno lima uzdignutih rubova poslazite petit kekse.
2.
CRVENI FIL:
U zdjelu stavite visnje, secer i vodu. Kuhajte 10-ak minuta. Pažljivo ukuhajte griz te uz stalno mijesanje kuhajte jos 10 minuta. Prelijte preko petit keksa.

3.
ŽUTI FIL:
Odvojite zumanje od bjelanjaka. U zdjelu stavite 0,5 l mlijeka i 7 dkg sećera i stavite na laganu vatru da se zagrije. Dobro izradite žumanjke, brašno, prah pudinga i 2 dl mlijeka te skuhajte u zagrijanom mlijeku. Sklonite s vatre i povremeno pomiješajte.
Od bjelanjaka načinite čvrsti snijeg te mu dodajte 2 dkg kristal šećera. Izmutite.
U mlak puding kuhačom umiješajte snijeg. Što više miješate krema će biti laganija i pjenastija.

Kremu ravnomjerno rasporedite preko crvenog fila.
Gore posložite petit keks.

Posluživanje
Kolač ohladite!

Nema komentara:

Objavi komentar